skip to Main Content

El sabor dels tomàquets

La revista Science ha publicat un estudi sobre per què el tomàquets de les botigues no fan gust a tomàquet. L’estudi ha estat fet en col·laboració entre el CSIC, la Universitat de Florida, l’Acadèmia Xina de Ciències Agrícoles i la Universitat de Jerusalem d’Israel.

La raó per la qual els tomàquets de botiga no tenen gust de res és perquè des de fa molts anys no era important que en tinguessin. Hi havia altres prioritats. Les multinacionals de les llavors com Syngenta o Monsanto han centrat els seus esforços a desenvolupar llavors resistents i molt productives, adaptades als hivernacles i a tractaments químics agressius. Per una altra banda, els supermercats volien tomàquets rodons, vermells, brillants, tots iguals i capaços d’aguantar més d’un mes des de la seva recol·lecció per adaptar-los a transports de llarga distància i llarg periodes en magatzems i càmeres. Missió aconseguida, però a costa de renunciar a les característiques organolèptiques del tomàquet.

Els científics, després d’analitar 398 varietats diferents de tomàquets, ha arribat a la conclusió que els 13 compostos que determinen el sabor del tomàquets, gairebé no hi tenen cap presència a les varietats modernes. A més a més, certes pràctiques agrícoles van en contra del sabor. Si els tomàquet s’abonen o reguen excessivament, la tomaqura produirà molt, però es perd el gust. En canvi, si es limita la producció, s’aconsegueixen sabors més intensos.

This Post Has 0 Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top
X