skip to Main Content

Propietats del tomàquet

El tomàquet té gran quantitat de vitamines (sobretot A, B i C) i un important contingut en minerals bàsics pel bon estat de la nostra salut. En destaca sobretot el potassi, però també és una important font de ferro, magnesi, calci i fòsfor, entre molts d’altres.

Però potser el més característic del tomàquet és el seu alt contingut en licopè. El licopè és present a pocs aliments i és justament el responsable del color vermell del tomàquet.

El licopè és un potent antioxidant que ajuda a prevenir diversos tipus de càncer influïts pels radicals lliures. Hi ha nombrosos estudis que conclouen que el licopè és molt beneficiós per prevenir el càncer de pròstata en els homes i de mama en les dones. I, tant en homes com en dones, pot reduir la incidència d’infeccions vàries de l’aparell urinari.

El licopè també ens protegeix de malalties cardiovasculars, ja que evita l’oxidació dels lípids sèrics i disminueix els nivells de colesterol i triglicèrids. Evita que es dipositin greixos en els vasos sanguinis. El tomàquet també té grans quantitats de vitamina K, imprescindible per la correcta coagulació de la sang.

A part del licopè, el tomàquet conté 2 potent anticancerígens més: l’àcid cumàric i l’àcid clorogènic, essencials per evitar l’excessiva concentració de nitrosamines en el nostre organisme.

L’àcid clorogènic també és capaç de reduir la hipertensió.

Alguns estudis també n’aconsellen el consum diari per reduir de diabetis, sobretot les de tipus 2.

Per últim, només afegir que el tomàquet té poquíssim calories i greixos. Per tant, és un fantàstic aliat en dietes per baixar pes.

 

 

This Post Has 0 Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top
X