skip to Main Content

Ingredients:
-1kg de tomàquets molt madurs, tipus rosa ple o esquena verd
-1 ceba
-1 all
-el suc d’una taronja
-50ml de vinagre
-50g de mel
-2 cullarades soperes d’oliva verge extra

Opcionalment:
espècies segons gustos de cadascú,
pot ser per exemple
unes miquetes de canyella,
pebre vermell, mostassa
i/o gengible

Els vostres fills estan enganxats al kétxup? estem preocupats pel que estan menjant després d’haver llegit l’etiqueta del pot de kétxup de la nevera? no és d’estranyar!!! Però tenim la solució i l’alternativa.

En primer lloc, penseu que és normal estar preocupat per la composició dels kétxups del super que mengen els vostres fills. Aquests kétxups són molt calòrics, contribueixen a la obesitat infantil, tenen grans continguts de sucre (en alguns és el principal ingredient), hi són presents molts conservats i altres químics, i en la majoria dels casos no procedeixen de tomàquet natural, sinó de concentrats industrials.

Però tot té la seva solució, podem preparar un deliciós kétxup casolà que encantarà al nostres fills, infinitament més sà que qualsevol que pugueu trobar ja fet. Com que és una recepta molt simple, també el podeu fer amb la col·laboració dels vostres fills. Així el trobaran encara més bo!!!

Començarem ratllant la ceba i l’all i fregint-los a foc molt lent, durant 10 minuts, en una paella on hem posat 2 cullarades d’oli.
Mentrestant ratllarem el tomàquet, sense pell. Important que siguin tomàquets molt madurs, per evitar-ne l’acidesa. Es poden fer servir moltes varietats, però la nostra preferida a casa és l’esquena verd molt madur perquè té una dolçor natural que fa innecessari afegir-hi sucre. A més a més, com que els nens mengen molt per la vista, aquest tomàquet donarà un intens color vermell molt atractiu a la salsa final.
Un cop passats 10 minuts, ja podem afegir el tomàquet ratllat a la paella. Deixar coure a foc lent.
Passats 40 minuts, afegiu la resta d’ingredients (suc de taronja, vinagre, mel i les espècies que més us agradin). Deixeu a foc lent 10 minuts més.

Ja ho podeu retirar del foc i deixar refredar. Triteu-lo molt fi. Millor si també el passeu després per un colador). Es prendre al cap d’una horeta i també conservar a la nevera durant força dies en pots estèrils que tanquin bé. I ja ens explicareu!!

Back To Top
X