skip to Main Content

Ingredients:
-6 tomàquets plens molt madurs

-2 albergínies
-1 ceba
-1 pebrot verd

-1 pebrot vermell
-4 alls
-2 culleres d’oli d’oliva

Opcionalment:
herbes aromàtiques
segons gustos de cadascú,
pot ser per exemple
orenga, farigola
o llorer

La samfaina o xamfaina (i les seves variants com el pisto espanyol o la ratatouille francesa) pot ser el toc de gràcia perfecte per molts plats: pasta, carns, bacallà, arrosos o inclús al costat d’uns ous fregits.

El molt senzilla de fer i el seu principal secret és la qualitat dels ingredients. Així és com la fem a casa:

Poseu l’oli en una cassola gran. Quan estigui calent, tireu els alls. Seguidament, ceba, albergínies i pebrots tallats a daus. Els pebrots sense llavors. A casa preferim l’albergínia blanca, si en trobeu, és molt més suau que la negra, i no cal pelar-la.

Deixem durant 15 minuts a foc lent i anem remenant. Mentrestant ratllem els tomàquets. Han de ser tomàquets plens molt madurs. El rosa ple, l’esquena verd o el mamella de monja són perfectes. La qualitat del tomàquet és clau perquè és l’ingredient principal.

Passat els 15 minuts, afegim el tomàquet ratllat, les herbes aromàtiques i la sal. Tapem la cassola i deixem coure durant uns 30 minuts. Apaguem el foc i deixem reposar un parell d’hores abans de menjar.

Us llepareu els dits. La que sobri, si en sobra, la podeu congelar i anar-la treient com a acompanyament per gairebé qualsevol plat.

 

Back To Top
X